wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Proč jsou "destruktivní" těhotenství?


Ahoj, Wahl,
moc Tě zdravím, měj se moc krásně a díky za příspěvek o medicínkách . Ty se totiž rozhodně hodí!
Vrátili jsme se dnes z hor, napadlo metr sněhu, je to fakt jiný svět, hooodně dlouho jsme se snažili, než bylo vůbec čím zas odjet (lopata nezbytná:o)... Wahl...přišlo mi na mysl... napadla mě otázka... tolik toho již zde bylo řečeno k miminkům, k tomu jak přicházejí či nepřicházejí a proč...
Chtěla bych se ale ještě zeptat, jak je to s mimoděložním těhotenstvím (a různými dalšími formami "destruktivních" těhotenství - jako jsou případy přirostlých a "vrostlých" placent... latinské názvy vynechám...)
Je to vlastně už od začátku "bolest, lítost a žal" - ano...snad i to má ale smysl...ale... bez lékařské pomoci zemře žena i malinkaté miminko, s lékařskou pomocí (když má štěstí) zachrání matku... proč ta miminka přicházejí již apriori v takové beznaději????
Wahl, prosím, pokud můžeš, napiš ještě něco k tomuhle.
Děkuji a hezký večer
Tuleň 16.02.2010

Milá Tuleni,
všechno má svůj význam, i tato těhotenství. Píšeš obecně, budu tedy odpovídat také v obecné rovině. Všechno to, co si zažíváme, je nastaveno podle jistých karmických vzorců. V životě se potkáváme s takovými lidmi, kteří nám mají něco předat, náhody neexistují.
Podobně je to i s dětmi, které k nám přicházejí (nebo nepřicházejí). Často to jsou dušičky partnerů z minulých životů, kteří ale nedostali lásku, po které toužili. Proto se jim jeví jako ideální spojení matka - dítě. Předpokládá totiž, že láska směrem od matky k dítěti je bezvýhradnou, bez jakýchkoliv zábran, bez omezení. Že si tak tedy tato dušička naplno "vychutná" všechno, o co tehdy v minulosti přišla. Jsou to všechna ta nekonečná pohlazení, objímání, laskání, milá slůvka... Tohle je ten ideální plán, který se snaží dušička naplnit.
Ovšem realita pak může být jiná. Pokud dojde k početí, tato dušička může velice brzy zaregistrovat, že je něco špatně. Není to plán dušičky, spíše spirály, v které se to celé odehrává. Svou roli tady hrají další lidí, rodina, blízcí, ale i místo, kam by se dušička měla narodit. I to, jak je maminka naladěná a o čem přemýšlí, hraje v této době velkou roli.
Dušička si tak budoucí plán rozmyslí a vzdá ho dřív, než se mohlo něco realizovat. Pak dochází k potratům nebo jiným komplikacím, které popisuješ. Ale už jen to, že se spolu tyto dvě duše potkaly - duše matky a tohoto dítěte, je důležité. Bývá pro ženu často jakýmsi vykřičníkem, že má přijmout do života ještě jiný rozměr, možná se pohybuje příliš na zemi a těhotenství jako takové bere zcela normálně a automaticky, přitom je to obrovský dar, který skrz ni do života může přijít. Tuto velikost vlastní role si mnohé matky vůbec neuvědomují. Zastavení nebo otevření očí na jejich cestě je proto důležité.
Ale neznamená to, že by miminko k ní už nikdy potom přijít nemělo. Často stačí jen vyrovnání pocitové hladiny a žena může opět otěhotnět a porodí zdravé miminko.
© Wahlgrenis 16.02.2010

Wahl,
děkuji, ještě napíšu reakci (až bude čas). Myslela jsem to totiž ještě "jinak" - zcela specificky... Bez moderní lékařské péče totiž třeba v případě placenty vrostlé do dutiny břišní umírá bez lékařské "pomoci" i dítě i matka, s ní... Však víš, žena může přijít a přichází když ne o život tak o orgány... obvykle se o nějakém dalším těhotenství vůbec nedá hovořit...
Jeden podobný velmi smutný případ proběhl "v přímém přenosu" nedávno v mojí blízkosti... Takováhle těhotenství totiž nejenže jsou od začátku fakt "destruktivní" (asi to není správný výraz, jiný mě zatím nenapadá...), ale vlastně "nedávají" moc prostoru k nějakému vývoji matky... v téhle oblasti (ano, mimo adopce třeba...)... Úplně tomu nerozumím...
Klasické "samovolné potraty" z dělohy, kdy si to miminko z nějakého důvodu rozmyslí, chápu... tohle ale zatím... ne....
V takovýchle případech totiž není nejmenší naděje, pokud se jedná o mimoděložní těhotenství nebo v případě "vrostlé placenty", že maminka to dítě donosí, prostě to nejde ani "funkčně", i když ho obvykle moc chce. I kdyby se rozhodla dát "svůj život místo jeho", i tak s ní zemře ta naděje. Tomuhle nerozumím...
Tuleň 16.02.2010

Milé Wahlgrenis a Tuleni,
nedovedete si představit, jak jsem šťasná za článek Proč jsou "destruktivní" těhotenství? ...je to vlastně informace a odpověď pro mě....je úžasné jak to funguje...
Včera jsem se Vám, Wahl, snažila nějak napsat o smutném potratu, co mě potkal ze soboty na neděli v nemocnici. Pokoušela jsem se několikrát Vám napsat a když jsem zjistila, že vlastně znám důvody a obrovské prohřešky své i svého okolí vůči svému ještě nenarozenému miminku, vše jsem hned zase smazala.
Přišlo mi moc sobecké Vás prosit o radu, či pomoc... obvzláště když mi bylo a je mi jasné, že jsem selhala. Pořád jsem to ale v sobě řešila... a pořád se ptám sama sebe, proč a jestli to celé chápu správně.
A Vaše odpověď ....jako byste odpověděla přímo na to, co se v sobě pořád dokola ptám...
Moc děkuji za to, že jste a za to co děláte...
Přeji krásný den
allagon 17.02.2010

Ahoj Wahl,
mám radost, že tohle těžké téma - tedy jeho otevření - někomu pomohlo.
To miminko ... tak jako tak zemře v té ženě, vlastně tím, jak roste a přirozenmě sílí, maminka umírá... v extrémním případě to nejde jinak. Je tedy správné zachránit aspoň maminku, dokud je ještě čas nebo je nechat zemřít společně????
Co tímhle Bůh sleduje?
Ano, je to těžké téma a nejednoznačná a velmi obtížná odpověd.
Tuleň 17.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.