wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Byl jsem v minulém životě umělcem?


Dobrý den milá Wahlgrenis.
Díky za Vaše stránky, které jsou velice zajímavé. Rozhodl jsem se také napsat Vám svůj problém. Zajímalo by mě, jestli to, co prožívám teď, souvisí s mým minulým životem. Připadá mi, že jsem nespokojený se svým současným životem. Pracuji v dělnické profesi, která mě neuspokojuje. Baví mě psát básně, texty, poslouchat hudbu amerického kytaristy Steva Vaie a hrát na el. kytaru. I když jsem něco již napsal, stále se mi nedaří s tím postoupit dál.
Rád bych věděl, jestli se mi podaří s tím něco udělat a zabývat se tím dál. Zajímalo by mě prosím, jestli jsem v minulém životě již nebyl umělcem v tomto směru. Existuje nějaká cesta, jak docílit tohoto směru a jak na to? Mohla byste mi prosím poradit?
Děkuji mnohokrát a přeji krásný den.
S pozdravem
Koci 13.02.2010

Zdravím Tě, Wahlgrenis..
ad Koci - je to otázka motivace, že?
Už jednou příležitost měl, ale nechal si ji utéct. Umění se vzdal, teď to tuší, ale nejde to.
Máme volby, přijímáme rozhodnutí, měníme svůj život.. jen někdy je příčina od následku tak vzdálená, že už ani není vidět ta souvislost.
Dnes mě to totiž napadlo několikrát, jak se karma vybíjí a jen si z přítomnosti vezme, co se hodí, co je nejblíž.
Taky jsme byli venku. Tohle jsme našli - větvička kříž, s poupaty:



Co myslíš? Čtvrtek, pátek, nebo sobota?
Jasněže "bílá" sobota.
Hoplea 13.02.2010

Milý Koci,
každý má svou cestu, po které jde, někde tady je smysl života. Jakmile zjistíš, co to je a začneš se tomu naplno věnovat, všechno ostatní jde stranou... Pokud je tady ale nějaké znejistění, je třeba zjistit, čeho se to týká, posunout se dál a teprve potom lze uvažovat o dalším vývoji.
Ve Vašem případě se opravdu odkrývá minulosti, kde jste už s hudbou naplno fungoval, ale něco Vám tehdy zastavilo, že jste se tudy dál už vydávat nechtěl. Jako byste všechno, co skrz Vás chodilo, jednoduše hodil za hlavu a věnoval se nějaké jiné činnosti. Vypadá to na materiální cestu.
Te´d už víte, že to nebylo správné, ale čas se zpět vrátit nedá. To, co bylo odžito, je za Vámi, co se otevírá, je teprve před Vámi. Je tady vidět konflikt mezi tím, co děláte, a tím, co byste dělat chtěl. zásadní rozpor.
Pokud se máte duchovně odrazit a jít tam, kde je s Vámi vyšší záměr, budete muset ještě nějakou chvíli fungovat ve svém světě. Peníze si nějakým způsobem vydělávat budete muset, zatím to na překlopení jinam nevypadá. Ale časem je zde další rozcestí. Opět se budete rozhodovat, jestli má pro Vás hudba skutečně takový význam, jak si myslíte. Budou s Vám možná otevírat vrátka někam dál, snad vedle Vás budou lidí, kteří Vám mohou na Vaší cestě pomoci, ale to nejdůležitější rozhodnutí je na Vás.
Geniálních umělců, kteří se mohou od začátku živit hudbou (nebo uměním, pojmeme-li to obecně), je málo. Nesmíte počítat s tím, že hned od začátku budete mít nabídky na velké projekty, na muzikály, kam chodí tisíce lidí dnes a denně, že budete vyprodávat největší sály světa...
Je třeba, abyste nepřecenil to, co skrz Vás prochází. Pokud jste přesvědčen o Vašem umění, jistě se najdou posluchači, kteří si Vás nebo Vaše texty poslechnou. Chybou by bylo, kdybyste se snažil svou produkci násilím někomu nutit. Možná už nyní máte kolem sebe okruh lidí, s kterými spolupracujete. Možná je to nějaká kapela, možná zpíváte v klubu pro pár lidí. Pokud Vám tohle bude zatím stačit, je to v pořádku, ale pokud se najednou začnete zajímat o vlastní slávu, jste na okraji propasti, odkud je jen jediný krůček ke konci...
Je to pro Vás složitá zkouška, čím si nyní musíte projít. Hodně o Vaší trpělivosti, měl byste hlavně přijmout svůj dar s pokorou, jako když Vy tady jen jste a skrz Vás prochází něco vyššího. Jakmile se na tento proud naladíte, možná pochopíte, že život je o zcela jiných hodnotách, než které jste dosud uznával.
© Wahlgrenis 14.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.