wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Zamyšlení o nálepkování - co je černá a co je bílá magie


Možná, že změním názor, možná, že toho zkrátka ještě moc a moc nevím... chodím ale světem, pracuju na sobě, přijímám informace,.. cítím, mluvím si s duší,.. zjišťuji v meditacích dost věcí,.. a dost často slyším, jak někdo někoho " známkuje" .. ten je černý(-á), ten je bílý(-á), ten dělá jen bílou magii, a proto je tak úžasný(á). A dost by mně zajímal názor i vás, ostatních.
Myslím, že tohle souzení není v pořádku. Ano, jistě, nějaké obětní rituály, při kterých se zabíjejí nebohá zvířata nebo lidi, to je jistě už ne černá magie, ale zvěrstvo.
Totéž nějaké působení na dálku i na blízko s cílem zničit, ublížit, ponížit, podřídit si,.. využít.. zneužít... ale co to je vlastně např. televize - přínosný informační vynález nebo zkáza kreativity člověka, překročí-li se určitá hranice. Co to je vlastně mobil... technický vynález, který člověku život ulehčuje nebo komplikuje?...a co počítač... geniální bedýnka s mozkem, spojující lidi a národy, nebo satánek s tykadly, kterými si porobí vůli i mysl člověka? Co je to lék? Pro někoho vysvobození z nemoci, pro druhého jed. A co je jed? Pro někoho ztráta života a nesmírné útrapy a bolest, pro druhého cesta z jedné životní reality do druhé, jejíž následkem se má poučit rodina, partner,.. zde na zemi v této linii žijící. A takhle lze pokračovat do nekonečna.
Každá věc, úkon, každý z nás, každá planeta,.. vše má své světlo i stín. Jin - jang, plus a minus, ale i muž a žena, nahoře i dole... hmota a antihmota, záporný a kladný náboj v atomu,.. vše někdy v jednotě bylo - Vesmír, Země, my... a já to cítím tak, že se postupně k té "Jednotě" budeme chystat,.. že se nebeským pulsováním k ní přibližujeme.

Tahle polarita je i v nás. Proto od věků musela platit určitá pozemská morální pravidla, přenesená z nebe (Vesmíru, od Boha) na Zemi. Teprve teď mi docházejí slova modlitby Otčenáše... jak v nebi, tak i na Zemi... teprve sjednocením těchto polarit může vzniknout absolutní čistota, absolutní světlo, absolutní láska. On ten Mojžíš asi nestál zbytečně na Hoře Sinaj, totéž ostatní... ale zpět k magii, k jemnohmotnému světu ... měřítkem je patrně jedině láska a to, co nám říká naše srdce... každý z nás má jiné metody, postupy,.. jak použít rozšířené vědomí... každý z nás jsme různě daleko... máme zde jiné karmické cíle, máme za sebou různá karmická zatížení... nikdo z nás tedy nemá právo, ať je spojen jakkoli s anděly, nebem,.. zde na Zemi soudit druhé... snad s jedinou výjimkou, že by mělo dojít k ohrožení nebo ztrátě zdraví, života osoby, zvířete,.. k těžkému zásahu do chodu řádu a přírody,.. že by někdo zneužil duši jiného zcela vědomými praktikami,..
Myslím ale, že čím je kdo z nás dál, tedy blíže a hlouběji v poznání, v pochopení, ve Světle... a pokud neprovede a neprovádí dostatečně svoji ochranu, nebo ji podcení,..tím lehčeji přitahuje bytosti nižších energii a tím více je různými způsoby zkoušen.
Lehce tak může promarnit nebo ztratit "bonusy", které doposud nasbíral.
I Ježíš musel odolávat všelijakým pokušením, jistě lze i v jiných náboženstvích se toho dočíst na toto téma dost... Pak se může lehce stát, že na dobře myšlený úkon, radu, poselství... může vykouknout ten "čertík" v nás.. nebo mimo nás a může si s ní zahrát po svém... Proto se např. mistrovský stupeň v Reiki předává až po několikaleté společné práci s Mistrem,.. proto vždy existuje žák a Mistr,..
Většina modliteb hovoří o odpuštění viníkům - i my sami sobě jsme viníci - a tím dovádí člověka k pochopení, a k rozpuštění myšlenek na pomstu, tím rozpouští bolest, žal, hněv a křivdu... ale i ony v nás mají co dělat a jejich potlačením je nevymýtíme, jen je uspíme, aby se ozvaly v příhodnější čas. Teprve plným doznáním a přiznáním, pláčem a bolestí, žalem, .. můžeme dojít k upřímné lítosti, sebeuvědomění si minulosti, přítomnosti a tím i budoucnosti, která se v tu chvíli před námi objeví.. jakoby navrstvená na vřetenu - ose duše.
Někdy je důležitý jen úhel pohledu a věc se z bílé změní v černou a naopak... staří malíři o tom věděli své. Pak se všechno změní v pouhou iluzi.
Teprve na dně své duše se může z temnoty zrodit světlo a rozhodnutí pro další cestu. Problém je v tom, že často nepoznáme, kde má dno naše duše, a často to dno duše hledáme u jiných. Jak to můžeme dělat, kde máme na to "právo"? A i když používáme ctnostné "bílé" praktiky, jsme opravdu tak čistí? Byly praktiky kněží a řeholníků vždy bílé, zrovna tak jako praktiky bab kořenářek a různých léčitelek, nazývaných často čarodějnicemi vždy černé?
Měřítkem je kromě lásky, pochopení a snahy pomoci i cíl a metoda ... nikdy by se nic nemělo dít bez vůle toho člověka i bez vůle Boží .. tedy bez prosby o ochranu a pomoc... nikdy by asi nikdo neměl přebírat odpovědnost za druhého / výjimku asi vždycky tvoří rodiče, děti, nebo úzké milenecké a partnerské vztahy, kde ta hranice je často dost těžce viditelná/, a nikdy by se nic nemělo dít proti nebo místo Řádu věcí, Vesmíru, proti člověku, a jeho duši a proti přírodě, a její duši.
Je to moc těžké a de facto nikdo z nás nemáme vyhráno. Co s tím?
Olga 21.01.2010

Vazena Wahlgrenis,
dekuji za Vase stranky. Objevila je kdysi moje dcera a abych se priznal, tajne si na ne chodim cist... Vase odpovedi jsou uzasne a jsem moc rad, ze se venujete tak rozsahlemu tematu, jako je zivot sam. Jste jiste nadherna a krasna zena, plna lasky, porozumeni a pochopeni. Stasten je ten, kdo je ve Vasi blizkosti. To je citit a verte, ja to poznam. Moc Vam fandim, at Vase stranky jen vzkvetaji, at klici seminko, ktere jste zasela.
A nyni bych Vas chtel poprosit o predani ci zverejneni me odpovedi na clanek v rubrice "Magie" od Olgy, ktera se jiste hleda a nevi odpoved na tema.. " Co je cerna a co je bila magie "
Dekuji Vam.

Vazena damo, vazena pani Olgo,
po precteni Vaseho prispevku jsem se dlouze zamyslel. Jste jiste vzdelana zena. Mate jiste mnohe prectene. Jen mi prijde, ze to, co znate a vite, nejak nemuzete zaradit.
Zarazi me, ze pisete o temnote duse. Ja sam s timto nazorem nesouhlasim a jiste se ke mne pridaji mnozi. Ja citim ve sve dusi svetlo a pokud tam nejaka temnota je, tak si ji nejsem vedom. A myslim, ze znam se jiz za ta leta, co ziji, dostatecne. Mam dojem, ze Vas neco trapi a ze jste velmi smutna zena. Kdyz si pozorne a bedlive prostudujete prave tyto stranky, tak pochopite, co je cerne a bile. To pani Wahlgrenis mnohym vysvetlila, mozna, ze kdyby jste ji lepe naslouchala a vpustila do sveho srdce lasku, mozna by jste objevila vice svetla.
Ja napriklad babky korenarky vnimam jako svetlejsi zeny nez Vy. Ano, je tezke posoudit, nakolik je to svetle, protoze kdybyste cetla bedlive slova nasi Wahlgrenis, tak byste vedela, ze kazda nemoc nam prichazi neco oznamit. A pokud ji vylecim bylinkami, tak to bylo treba jen naznaceni, abych v tomto zivote zpomalil. To je prave ta tmava tecka v bilem znaku. Ano, i ve svetle se najde tecka. Ale je to vzdy svetlo. Pokud vsak babka korenarka davala i jedovate byliny, tak je to jiz Vami zminena carodejnice a mela by se upalit. Haha.. trocha humoru pro Vas.
Vite, usmejte se a casteji chodte mezi deti. Myslim, ze Vam jiste povi rozdil mezi cernou a bilou a tim, ze se to tak trochu propojuje. Ale vzdy je to jasne svetlo ci tma. Vite, prave deti by nas mely ucit. To jen oni se umi zasmat od srdce a i zaplakat. To my by jsme se meli od nich ucit. Nepotrebujeme znalosti a knihy... staci detsky svet.
S mirem v srdci oddany ctenar
Slava 27.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.