wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Probouzím se ze života do života


Dobrý den,
když jsem si četla na Vašich stránkách o snech, tak jsem odvážila Vám napsat o svém trápení.
Stále se mi zdají sny.
V noci, i když si jen tak zdřímnu (no zdřímnutí je tak hodinku, dvě)...
Žiji svůj život zde na zemi a pak nějaký další ve snech.
Nejsou to jen krátké příběhy, které by se daly nějak vysvětlit, je to jako filmy, někdy jsou nepříjemné jindy pěkně, barevné i pochmurné....
Mám pocit dvojího života, kdy si nestihnu odpočinout.
Probouzím se ze života do života.
Už jsem zkoušela tabletky na spaní, alkohol...nic nepomáhá.
Prožívám život na 200 % a jsem moc unavená a vyčepaná.
Děkuji za odpověď, pokud nějaká existuje.
Hana 14.10.2009

Milá Wahl,
chtěla bych reagovat k dnešnímu příspěvku u Tebe na stránkách a to: Probouzím se ze života do života od Hanky.
Musela jsem se pousmát, když jsem to četla.
Je to stejný život, jaký žiju já.
Taky mi stačí jen na chvilku zavřít oči a již jsem v jiném světě, ve zcela reálném, jen jiném světě.
Stávalo se mi, že jsem se smíchem vyprávěla přátelům, že se mi o nich zdálo, že byli na dovolené v konkrétní zemi a že jsem je potkala.
Líčila jsem jim, jaké měli na sobě oblečení, jaké bylo počasí, co kde zrovna bylo cítit za vůni, jaké tam byly domy atd.
Oni na mne s údivem koukali a ptali se, jak to všechno vím.
Pak jsem koukala já, jak je to možné, že to byla skutečnost..
Také jsem potkávala lidi, kteří již nežili a ani jsem to nevěděla.
Jaké bylo moje překvapení, když jsem na hřbitově "náhodou" uviděla na náhrobku nápis, že dotyčný člověk již několik let nežije.
I létání ve snech je úžasné a možnosti, které tento druhý život nabízí jsou neskutečné.
Jen si je uvědomit.
A jsem u podstaty.
Moc mne zajímalo, jak tohle funguje :-)).
Protože nic není náhoda, dostaly se ke mně informace o astrálním cestování a lucidním snění.
Doporučuji paní Hance si k tomuto nějaké informace najít a velmi rychle pochopí, co se děje :-)).
Je dobré si za běžného dne častěji uvědomovat svou přítomnost zde na Zemi a ptát se sama sebe, zda jsem v realitě či sním.
Uvědomovat si konkrétní činnosti běžného dne, aby se naučila ukládat do podvědomí informaci, co je realita a co sen.
Po nějakém čase se totiž tato otázka objeví i ve snu a když pochopí, že skutečně sní a vlastně si uvědomí svou situaci ve snu, otevře se jí obrovské množství nových poznání a skutečností.
V tomto světě je možné setkání s jinými energiemi, bytostma, zemřelými aj.
Je možné setkání se svými duchovními učiteli a průvodci a lze nahlédnout daleko za hranici času a prostoru.
Je to úžasný svět nekonečných možností a věřte, že je stejně reálný jako tento na Zemi.
Vědomé snění pak již není o únavě, spíše naopak.
V současné situaci Hanka poletuje často mimo tělo, aniž by se nějak chránila.
Zkuste žít víc život na Zemi, uvědomovat si jej myšlenkama a více se uzemnit a chránit Napětí, které je uvnitř hlavy je dobré dostat ven.
Až budete mít možnost být někde nerušena, vezměte polštář a tlučte do něj vší silou s tím, že chcete, aby veškeré napětí, stres, negativní emoce a energie se dostaly skrze ruce, slova a pocity z vás ven.
Nechte procházet všechny emoce a nepřestávejte.
Dostanete se do jakoby transu, kdy pocítíte nesmírnou únavu a pak úlevu.
Je samozřejmě spousta jiných způsobů, ale pro mne je tento nejrychlejší a nejvíce účinný.
Pak je dobrá relaxace ve formě, kterou máte ráda.
Zasloužíte si ji, protože vykonáte mnoho práce na sobě.
Ještě je dobré si uvědomovat, aby negace, které odcházejí byly přetransformovány buď Zemí v její prospěch nebo světlem.
Neříkejte si, že NEMUŽETE spát, pak si programujete mysl na nespavost.
Hýčkejte si v duchu spánek a vše s ním spojené jako krásný pocit, i když třeba není hned a přejte si krásný naplňující a uzdravující spánek.
Uvidíte, že se vše srovná a budete žít zcela nový život a poznáte mnoho dalšího.
Moc držím palce.
Jana 14.10.2009

Děkuji moc Janě za příspěvek.
Musím se ale přiznat, že jsem z toho značně zmatena.
Když bych mohla reagovat na "Je dobré si za běžného dne častěji uvědomovat svou přítomnost zde na Zemi a ptát se sama sebe, zda jsem v realitě či sním."
Nemám pocit, že si tento život neuvědomuji, spíše bych chtěla z tohoto života na Zemi zpět, někam kam patřím.
Už dlouho mám pocit, že jsem tady špatně.
"Zkuste žít víc život na Zemi, uvědomovat si jej myšlenkama a více se uzemnit a chránit Napětí, které je uvnitř hlavy je dobré dostat ven."
Je ještě nějaký jiný způsob uvolnění napětí?
Děkuji za radu.
Hanka 15.10.2009

Vážená Wahlgrenis,
chtěla bych reagovat na Probouzím se ze života do života.
"Náhodou" jsem otevřela stránky s přednáškami Šrí Nisargadatta Mahardže a z jedné jeho přednášky bych chtěla citovat:

"Vezměte si příklad stavu snění. Když jste v hlubokém spánku, pocítili jste, že jste se probudili. Ve skutečnosti jste se během snění neprobudili. Mějme příklad krále. Spal a kolem něho byla tma. Ve spánku pocítil, že se probudil. A ve snu se stal žebrákem, velmi nuzným, hledající potravu k přežití. Ve snovém stavu je král při vědomí. Je toto vědomí skutečné či falešné? Král cítil, že byl probuzen, ale to bylo chybné. Král cítil, že byl bdělý a ze světla jeho zření se objevil snový svět.
Z tohoto světla se nejprve objevil prostor. A poté přišla na řadu země. Svět, který nyní vidíte, je také prostorem. Země, kterou vidíte, existuje v prostoru. Máte snovou zkušenost. Vy však umřete, aniž byste z toho něco pochopili. Ponaučte se z toho a věnujte tomu pozornost. Ten, kdo spí a vidí sen, je král, který však ve snu žebrá pro bochník chleba. Lze ho pokládat za bdícího? Víte ve snovém stavu, že pozorujete sen a že nejste ve skutečnosti vzhůru? V snovém stavu nevíte, že pozorujete sen. Máte pocit, že vaše bdění je skutečné. Z králova falešného pocitu bdění je vytvořen prostor a země. Před objevením země je zde nejdříve prostor, v kterém je země zhuštěna. Kde by byla země, kdyby zde nebyl nejprve prostor? Stvoření nesmírného prostoru je dosaženo obrovskou silou falešného bdění. Bdění, třebaže je falešné, dává podnět k vzniku prostoru a zemi. Ve snovém stavu probíhá mnoho činností. A nakonec se král opravdu probudil. Král si ve stavu bdění Uvědomil, že je králem a ne žebrákem, kterým byl ve snu. Může sdělit někomu tuto příhodu, že byl žebrákem? Může někomu říci, že ve snu žebral? Jak potom nazvete tuto zkušenost? To celé je iluzí, nepochopením. Vše, co si zde na tomto místě vyslechnete, je tím, co sami prožíváme a ne z doslechu. Protože skutečnost je naším bytím, jsme neustále ve stavu, který tu je před přijetím formy. Běžně se nacházíme v bezforemném stavu, jenž je před převzetím formy. Tuto pravdu zná jen Sadguru. Ale nezapomeňte na jednu věc, střed, z kterého se objevuje snový svět, je tím samým středem pro vyvstání bdělého stavu. Pro oba stavy, jak snový tak bdělý, je střed jeden a týž. V snovém stavu byl král žebrajícím. Co je skutečné či falešné? Bylo toto žebrání skutečné či falešné? Z pohledu bdělého stavu se snová zkušenost stala falešnou.

Podobně ten, jenž díky Guruově milosti získá poznání vědomí sebe sama neboli poznání pocitu "já jsem", vidí tento svět jako iluzi. Ale toto pravé poznání o sobě je omezené na něho samotného. V mém případě je poznání omezeno na mně. Myslíte na mně jako když myslíte o sobě. Já vás také považuji za své "Já". Třebaže mne berete za zebe sama, já jsem ve svém skutečném stavu za všemi elementy – za prostorem, zemí … Moje existence je za prostorem a zemí. Tato existence prostoru a země je kvůli nesprávnému pochopení, že jste bdělí. To je příčina iluzorního bdělého stavu.
Země se nachází v prostoru a prostor je iluzorní. K zjevení prostoru došlo kvůli falešnému bdění. Jak může být takový prostor skutečný? Bdění, které nyní zakoušíte, je stejně tak falešné, jako vyvstání totožnosti sebe jako pán či paní ta a ta, a výsledkem je to, že v tomto falešném bdělém stavu nemůžete získat skutečný klid, věčný mír a spokojenost. Jak vám může dávat vaše bdění, které je falešné, skutečné štěstí? V našem duchovním poznání neexistuje něco jako dělat to či ono za účelem dosažení něčeho. Takže platí, že stačí si to vyslechnout a zapamatovat. Dělat něco či provádět různé metody je bezpředmětné. Toto jsem návštěvníkům vyjasnil. Vyslechněte si to a jděte. Stačí si to vyslechnout a jít. Po vyslechnutí a odchodu se účinek z vaší přítomnosti zde dostaví v podobě ztráty nadějí, žádostí a tužeb. Musíte si být vědomi podvodného klamu. Bdělý stav není skutečný. Váš bdělý stav je stejně tak skutečný jako snové bdění. Ačkoli je král běžně králem, ve snu je však žebrajícím. Jedinému, komu tuto svou zkušenost může král převyprávět, je jeho dvorní Guru. Může se s tím svěřit někomu dalšímu? Může král někomu prozradit, že ve snu žebral o kus chleba? Pro krále je to něco tak ostudného. Podobně světci vědí, že říci "já jsem tělo" je stejně tak hanebné. Váš Guru vám řekne, že je hanbou, ztotožňujete-li se s tělem. Vaší skutečnou identitou je vaše vědomí, jenž je chodidly Gurua. Vaše vědomí je pohybem Guruových chodidel. Guru značí neomezené poznání. A toto poznání rozpoznává nevědomost. To znamená, že poznání rozezná to, co poznáním není. Guruova chodidla značí poznání, jež rozpoznává nevědomost. Vše, co je poznáním pochopeno či rozpoznáno, nakonec splyne a vytratí se v "Já"."

Velice Vám děkuji za vše, co pro nás děláte.
Přeji Vám krásný podzim a těším se na Vás v Brně.
Jarmila 15.10.2009

Hani,
to uvědomování si přítomnosti je důležité právě pro situace, které pak přicházejí ve snech.
Abyste dokázala ve spánku rozlišit, co je sen a co je realita,aniž byste se vzbudila, musíte dát podvědomí impuls a to právě za běžného života.
Příkladem je, že si třeba každý den budete uvědomovat, že umýváte nádobí nebo obouváte boty, zkrátka si uvědomíte nějakou činnost, kterou děláte pravidelně a u které třeba jindy přemýšlíte o různých věcech a vlastně se ani nesoustředíte na konkrétní úkon.
Je jedno, co si vyberete za činnost.
Hlavně si při této činnosti řekněte : jsem ve snu nebo v realitě?
Podvědomí si tuto otázku časem zapamatuje a pak Vám ji předhodí ve snu.
Chvilku to trvá, ale pokud si uvědomíte ve snu, že skutečně sníte, máte možnost svůj sen ovlivnit i sama.
Tohle je na dlouhé povídání, zkuste přečíst ,jak jsem psala minule, něco k Lucid dreams (LD) a astrálnímu cestování (AC).
Obojí je velmi podobné, ale zároveň trošku jiné :-)).
Pak pochopíte, proč se vám zdají sny a co vám ukazují a proč se Váš život takhle prolíná :-).
Možností uvolnění je také mnoho, mrkněte na net a vyberte si, která vám bude vyhovovat.
U mne je to i kreslení.
Když mám vztek, vezmu jakoukoliv pastelku, většinou je to nějaká tmavá a čmárám na papír tak dlouho, dokud mám pocit, že čmárat musím, aby napětí odešlo.
Když necháte ruku volně malovat a nenutíte ji vůlí, ona sama vám ukáže, kdy je dobré přestat.
Pak papír spálím či vyhodím.
Negace se skrze tužku přenesou na papír a není dobré je mít doma.
Někdy i papír tužkou roztrhám :-)).
Uvidíte, že sama najdete způsob uvolnění.
Váš snový život je velmi pestrý, ale bude ještě bohatší, když ho dovedete i ve snu řídit sama.
Určitě si najdete svou cestičku k pochopení a uvidíte sama, že všechny odpovědi najdete právě v LD a AC.
Hodně štěstí :-)).
Jana 15.10.2009

© Wahlgrenis 15.10.2009

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.