wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Vždyť je přece úplně jedno, co se děje kolem!


Wahl,
musím Ti napsat.. měla jsem vizi. Už to tu jednou bylo, ale hodně zpátky, znám ji.
Po úbočí dlouhého zasněženého kopce běží obrovitý kůň, jako Clydesdale, ale možná 4 m vysoký, obrovský. Je jasný zimní den. Tam, kde v tom kopci jsou ve skutečnosti silnice, paneláky, dráty pro trolejbusy, není ve vizi vůbec nic, jen příroda.. zasněžená a spící.
Kůň je kaštanově hnědý, bílé znaky, dlouhé bohaté rousy na nohou, dlouhá tmavá hříva a ocas, huňatý zimní kožich... běží zlehka, je celý ozdobený drahými šňůrami a pestrými stužkami. Je neosedlán, nezapřažen. Prostě běží, dopředu, zlehka. Je absolutní ticho, nic neslyším, sníh se třpytí.

.. předtím v noci sen (nevím jestli je můj):
Jsem v parku, v parku je muzeum. Jdu se podívat do muzea. Zavírají, návštěvní hodiny končí. Je třeba opustit budovu. Pak je to v suterénu nebezpečné. Jdu ze suterénu spořádaně po schodech nahoru, na chodbu, červený koberec, stejnou cestou, jakou jsem nejspíš přišla, slyším, že v suterénu již zhaslém bloudí (dvě ženy), nechám otevřené dveře pro ně a volám "tudy", i ony vyjdou ven na chodbu, otevírám další dveře do vestibulu.. Odtud přímo už jsou vstupové dveře - ven, zpět do parku a do města. Když otevřeme dveře vestibulu, je tam nevídaná, nepochopitelná scéna: slavnost, hostina, plno světla a porcelánu, lidé ve svátečních šatech, výjev jak z luxusní restaurace za plného provozu. Jediný stůl tu není volný. Nechápeme.
Celé to vypadá jako přelud z jiného času, jako fata morgána. Dvě ženy za mnou se zaleknou a jdou zpátky na chodbu, vracejí se raději zpět do suterénu. To zase nechápu já, tam to není teď bezpečné. Stojím uprostřed té slavnosti a najednou mi dochází:
Vždyť je jedno, je to přece úplně jedno, co se děje kolem!
Dveře jsou na správném místě.
Stačí zkrátka dojít tam a otevřít si. Je to tak snadné. V tom okamžiku jsem se probudila.
Hoplea 16.01.2010

© Wahlgrenis 16.01.2010

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.