wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Wahlgrenis, kniha psaná rukou


Milá Wahlgrenis,
psala jsem v prosinci ohledně snů, ve kterých jsi byla ty. A dnes se mi zdál sen a opět jsi tam byla ty, jako kniha - chodila jsem s kamarádkami po nákupech a zašly jsme do obchůdku, který byl označen jako hudební nástroje. Tak jsme šly dovnitř, ale uvnitř to vypadalo jako v knihovně, lidé seděli u stolů a četly si knihy, já jsem si vzala do ruky malinkatou knížku, byla velká asi tak 5 x 3 cm (opravdu malinkatá) a byla nalistovaná, otevřená a na té stránce byla jako lebka, obrys lebky - spíš takový duch a bylo to celé modré, i ten obrys byl modrý, nebyl to strašidelný obrázek, byl příjemný. Když jsem knihou listovala, tak to byla knížka s Bohy - a podle názvů to byly bohové z Indie.
Knihu jsem odložila a spatřila jsem větší knihu, kožené hnědé desky - a název byl uprostřed knihy Wahlgrenis, vzala jsem ji do ruky a byla jsem štastná, otevřela jsem ji a nebyla to kniha tištěná, ale psaná rukou, byly to výpisky, jak jsi prožívala těhotenství, jak jsi se cítila a co se dělo. Nalistovala jsem jednu stránku a tam bylo natištěno vekým tučným písmem 3 MĚSÍCE. Také v knize byly mé poznámky, ale já jsem těhotná ještě nebyla, i když si miminko moc s manželem přejeme. Knížka byla opravdu nádherná, ale vazba byla taková, jak se rříve dělaly sešity, bloky svázané nití, tak ta kniha vypadala. Byla opravdu krásná a já byla neskutečně šťastná.
Poradíš mi prosím jak si mám sen vyložit?
Moc ti děkuji.
Přeji nádherný a klidný rok 2010.
Peta 02.01.2010

Milá Peto,
vím, že víš, co Ti napíšu. Miminko je opravdu už velice blízko. Ty tři měsíce chápu jako pravděpodobný termín otěhotnění. Nepochybuj o tom. Přichází krásná, vyzrálá duše.

Před chvílí jsem se musela podívat, jestli tu "ručně šitou knihu" mám tady nebo v Pardubicích. Ne, to bys mi nevěřila, asi ji vyfotím...



Je to už pár let, co jsem si ji sama sešila. Nebylo to úplně jednoduché. Použila jsem obyčejné nelinkované školní sešity a bílou režnou nit. Plánovala jsem i další kroky - obsah, samozřejmě rukou (jak jinak?) a vazba, která by vypadala jako ze starých časů. Že by to měla být kůže, to jsem neuvažovala.
Žasnu, co je možné... No, jsou tohle náhody?
© Wahlgrenis 02.01.2010

Peto,
ten sen je moc pěkný, také se domnívám, že je miminko na cestě k Tobě.
Připomnělo mi to mou mámu, které se o mně vícekrát zdálo, ještě než jsem byla v jejím bříšku, jednou mě dokonce viděla jako už dospělou ženu... Vyprávěla mi to, když mi bylo tak třináct čtrnáct let... Její popis přesně odpovídal tomu, jak vypadám teď :)
Nejsou to náhody... maminky a miminka se navzájem vnímají a komunikují spolu ještě než dojde k početí, jsem si tím čím dál víc jistá.
Hannah 02.01.2010

Duhova vila Wahlgrenis,
prave som si precitala clanocek o rukou sitej knihe.
Ak bude prilezitost a pojdeme na pripravovanu akciu, ktora sa spominala v Bratislave , tak si Laco moze so sebou zobrat svoje "naradicko", ktorym zosival na pamiatku zosity deti z prvej triedy ZS.
A potom knihy, ktore roztrhal psik, ked bol steniatkom a velmi mu chutilo lepidlo.
Mozme sa pripadne dohodnut a vecer po prednaskach mozete spravit knihe na fotke kabatik.
Staci vybrat peknu latku na obal, zo sanonov sa spravi tvrdy obal, a je.
Co Ty na to?
S laskou
Zuzana a Laco 02.01.2010

Milá Zuzka,
co myslíš, že já na to? Je to úžasné! Už teď se těším.
Tehdy jsem uvažovala, že by sen "kabátek" na mou knihu udělal z ručního papíru (bramborový škrob, barvy DUHA a hřebínkem tvořené efekty, Laco bude jistě vědět...). Někde bych ho ještě našla.
Ale dá se pracovat i s látkou, jak navrhuješ, kůži bych nedoporučovala z ekologického hlediska, ale třeba taky jutou. Podívám se po obchodech.
Děkuji za vynikající nápad. Těším se, že snad moje kniha opravdu ožije...
© Wahlgrenis 02.01.2010

Mila Wahlgrenis,
to som rada. Tam kde je knizka zosita sa natrie lepidlom a nan sa natiahne gaza - obvaz. Potom dostane tvrdy obal, vyreze sa zo sanonov. Nan sa nalepi latka - tu sme vacsinou pouzivali.
Mozno aj rucne urobeny papier by mohol byt, ale musela by nan ist vrstva duvilaxu, aby sa papier neosuchal, alebo nedrobil - je to kuzelne lepidlo, ktore je mliecne, ale ked vyschne bude priesvitne. Pouzivali sme ho aj na zafixovanie obrazu z puzzle.
Duvilaxu mame doma maly kyblik a sanony sa tiez u nas najdu, takze Ty mas na starosti dizajn knizky :-)))
S laskou
Zuzana 02.01.2010

Milá Wahlgrenis,
tuším, že je dušička velmi blízko a jsem moc ráda, za to, že jsi mi odepsala. O miminko se snažíme již přes tři roky.... Cítím přítomnost, vždy když jsem dušičku oslovila, tak se mi ukázal motýlek babočka admirál a nebo žluťásek, a já jsem to
brala jako znamení, že mi dušička ukazuje, že je se mnou. Náhody neexistují.... :) Je to úžasné, takto ta kniha vypadala jako na tvé fotografii, a měla ještě kožené desky a v nich bylo vyryté Wahlgrenis a vypadala jako strará nádherná kniha. Opravdu je to super.
Strašně moc ti děkuji za tak rychlou odpověď a za nádhernou odpověď. Jak jsem si ji
přečetla, tak jsem se hned rozbrečela, že je nám s manželem opravdu dán ten zázrak a budeme rodiči. Milá a úžasná Wahlgrenis, děkuji ti moc ti děkuji.

Peta 03.01.2010

Wahlgrenis,
ještě jsem si ted uvědomila, že se mi asi před třemi dny zdál sen, že jsem
porodila chlapečka. Nikdy se mi o porodu nezdálo, ale třeba je to také znamení, a před pár měsíci se mi zdálo, že jsem jela s kamarádkou a já jsem jela se svým kočárem a se svým chlapečkem, nikdy se mi nezdálo o miminku, abych viděla, jak vypadá (vypadal jako já i jako manžel, hnědé oči, snědý a tmavé vlásky) a také se mi zdálo, že jsem byla doma a na gauči jsem krmila našeho chlapečka. Já mám vrozenou vadu v kolenou (češka nemá prostor na pohyb), tak mám trochu omezený pohyb, že se musím o něco opřít, abych se zvedla, bolí mě strašně kolena a já malého držela v náručí a starala se o něj krásně i když mám ta kolena trochu omezená, ale vůbec mi to nevadilo.
Četla jsem, že nemoci neexistují, tak mě napadlo, že se zeptám, proč mi stále kolena bolí? Sestra má stejný problém a jí doktoři řekli, že má zánět v kolenou, ale zánět nemůže trvat tolik let, nebo ano?
Děkuji ti za případnou odpověď.
Peta 03.01.2010








© Wahlgrenis 03.05.2010

Milá Wahlgrenis,
tak už je kniha na světě! Gratuluji, že kniha ožila, další nový přírůstek, další krůček. Jen přemýšlím, copak do knihy asi budeš psát?
Jak jsem dneska četla Wahlgrenis, kniha psaná rukou , tak se mi vybavil ten můj sen o té šité knize.....
Přeji nádherný den
Peta 03.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.