wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Obrovská monstera v rohu místnosti


Milá paní Wahlgrenis,
napřed V8m chci moc poděkovat za recept na domácí bramborový chléb , poprvé jsem ho pekla na Štědrý den, je vynikající.
A teď k tomu, o čem Vám chci dnes napsat.
Zdál se mi sen, kde figurovala monstera. Už Vám také někdo psal , tam ale figurovala v lese...
V mém snu jsem šla se synem tmavou místností, báli jsme se, drželi jsme se za ruce, a strach jsme nakonec společně překonali a došli až na konec místnosti. Byla dost velká. Tam jsem rozsvítila a v rohu jsem viděla monsteru (je to má oblíbená rostlina, mám ji i doma).
Tato byla veliká, až do vysokého stropu, nádherná a zdravá a dole jsem viděla kmen břízy. Rostl asi vedle monstery. Břízu jsem neviděla celou, jen ten kmen, kousek. Zbytek snu je nejasný, ale probudila jsem se z něj a bylo 2:22 h. Pak jsem zas pokojně usnula a mám dobrý pocit. Prosím, mohla byste mi k tomuto snu sdělit něco bližšího?
Moc Vám za vše děkuji a přeji požehnaný rok 2010.
Zuzana 30.12.2009

Milá Zuzano,
každá obrovská pokojová rostlina vzbuzuje respekt. Je v ní totiž velká síla přírody, přírody, která se nedala soutat. Začala svůj život jako běžně. Malý květináč byl časem vyměněn za větší a rostlina si klidně bují dál. Je-li už do stropu, je to znamení, že by se mohla, pokud bychom jí to ovšem umožnili, posunout ještě výš...
Příroda sama o sobě - nebo si tomu říkejme jinak - dokáže divy, to jen člověk se ji snaží pořád spoutávat.
Monstera je vznešená rostlina, budí respekt ze svých velkých tmavě zelených listů. Bříza zase mluví o svobodě, o volnosti, o nespoutanosti. S obrazem břízy se mi vybaví široké ruské pláně, ta neomezenost prostoru, je vidět daleko doprava i doleva...
V tomto snu vnímám pokoru, kterou bychom měli v sobě mít. Ostatně i úvod snu, kdy se synem jdete tmavým prostorem, je naplněn něčím vyšším. Vy nevíte, co bude na konci té tmy, proto jdete opatrně, pomalu, držíte se za ruce. Měli bychom všichno zpomalit, jít co nejopatrněji a držet se za ruku s blízkým člověkem.
Moc hezký sen...
© Wahlgrenis 01.01.2010

Milá paní Wahlgrenis,
když jsem teď usedala k počítači, cítila jsem, že najdu od Vás odpověď. Moc a moc jste mě potěšila. Skoro jsem dojatá. Je to hezký úvod roku.
Mám spoustu snů, skoro denně, jsou barevné. Sama si je snažím analyzovat, pomáhají mi při cestě životem. Tenhle jsem ale neuměla a moc mě Vaše odpověď potěšila. Synkovi je 6 let, je hodně citlivý človíček, nadaný, někdy si až neví rady, někdy je to těžké pro něj i pro nás, ale teď prochází nějakým zlomovým obdobím, i my s manželem v našem životě a já doufám, že jsme vykročili tou správnou cestou a poučili se ze svých chyb. Máme ještě roční dcerku a i když je Štír jako synek, je plná pohody a sluníčka, myslím, že pomůže svému bráškovi k většímu nadhledu. I my se máme od svých dětí dost co učit.
Ještě jednou moc a moc děkuju a přeju Vám spoustu dobra kolem Vás (ve Vás je ho nekonečně mnoho).

Zuzana 01.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.